אצות

 

 

 

אצות

 

 

 

מאת: רונית שגב, Bsc. MA

 

אצות הם יצורים קטנים המכילים כלורופיל, ממשפחה הכוללת מעל 20,000 זנים ידועים.

 

חלקן משמשות בתרופות כ: אנטיביוטיקה, אנטי-קואגולנטים, נגד לחץ דם, מורידי כולסטרול, קוטלי מזיקים וכן בטיפול בגידולים. בקוסמטיקה הן משמשות כחומר מעבה, חומר קושר מים וכאנטי אוקסידנטים. צורות נוספות של אצות, כמו Irish moss ו-Carragenan מכילות חלבונים, ויטמין A, סוכר, עמילן, ויטמין B1, ברזל, נתרן, זרחן, מגנזיום, נחושת וסידן. כל אלה הם שימושיים כחומרי גלם בתכשירי טיפוח – הן כמחליבים או כנוגדי חימצון.
מספר קטן של אצות מכיל חומרים העשויים לשקם את העור ולהרגיעו, וכן ויטמינים ומינרלים נחוצים. 
אצת הדונליאלה הכתומה, למשל, מכילה ריכוז גבוה של בטא קרוטן. בעולם הקוסמטיקה היא משמשת כמרכיב משקם ונוגד חמצון.

חלק קטן מהבטא קרוטן הופך בעור לויטמין A.
העובדה שקרם מכיל אצות לא אומרת לנו, כצרכנים, למעשה כלום אם איננו יודעים אילו אצות ומה תפקידן בקרם. במידה והקרם נושא הבטחה כלשהי, בגלל שהוא מכיל אצות, כדאי לברר על איזו אצה מדובר והאם היא אכן ידועה כבעלת יכולת לחולל כזאת השפעה בעור.

 

 

 

<   נושא קודם    לנושא הבא >