ויטמין C

 

 

ויטמין C

 

 

מאת: רונית שגב, Bsc. MA

 

ויטמין C, או אסקורביק אסיד, נחקר מזה שנים כמרכיב פעיל למריחה על העור. קיימים מעל 1500 מאמרים בכתבי עת מדעיים, המתעדים את התועלת של מרכיב זה:


* לעודד יצור קולגן בעור (תרומה למיצוק)
* לתרום להידרציה - ללחות העור
* לתפקד כנוגד דלקת
* וכנוגד חמצון: לסתור נזקי רדיקלים חופשיים בעור.
   ויטמין C גם נחוץ לעצם יצירת סיבי הקולגן בעור.

 

יש מספר נגזרות המקובלות בשימוש בתכשירי קוסמטיקה: אסקורביל פלמיטט, מגנזיום אסקורביל פוספט, סודיום אסקורבט, אסקורביל טטרה איזו פלמיטט, ועוד. כולן יעילות, ומכל אחת נחוץ ריכוז שונה כדי להשיג את התועלות שנכתבו לעיל. ריכוזים נמוכים מאלה שנמצאו במחקרים, לא יספיקו כדי להפיק את התועלות הללו.
רבים מייחסים לו את היכולת להבהיר כתמי עור. אולם יעילותו כמרכיב הבהרה הינה זניחה.
כיום יודעת תעשיית הקוסמטיקה לייצב את רוב הנגזרות בקרמים, אם כי עדיין ישנם קשיים בייצוב הנגזרת אסקורביק אסיד.

 

האם ניתן להשיג מיצוק ושיפור בתפקודי העור כתוצאה מנטילת תוסף מזון ויטמין C דרך הפה?


מסתבר שזו איננה הדרך לשנות את תפקוד העור. כמות קטנה ביותר מזאת שניטלה, תגיע לעור. נמוכה מהמינימום הנדרש.  מרבית הכמות תשמש לאתרים אחרים בגוף.

יש לדעת בנוסף, כי ויטמין C בריכוז תרפויטי (טיפולי) כאשר הוא נמרח על עור כהה באנשים שנחשפים לשמש עלול להביא להאפרה של העור או לכתמים.

התועלת הנראית לעין של ויטמין C מתקבלת לאחר מס' חודשי שימוש. הוא יעיל באנשים שנחשפים לשמש ובעלי גוון בעיר, באנשים עם עור בוגר או סימני הגיל, במעשנים, בעורות עם רמת לחות נמוכה, בעור שנוטה למצבי דלקת ובעור שחשוף לסטרס חיצוני או פנימי.

 

 

<   נושא קודם